Pirkanmaan parlamentti

vaali_tiedote

Pirkanmaan Yrittäjät ry järjesti Tullikamarin Pakkahuoneella hieman tavallisuudesta poikkeavalla tavalla toteutetun vaalikeskustelutilaisuuden maanantaina 23.3. Tilaisuuteen oli kutsuttu Pirkanmaan vaalipiiristä ehdolla olevia kansanedustajaehdokkaita 60 sekä vastaavan suuruinen joukko pirkanmaalaisia yrittäjiä. Tilaisuus oli myös yleisötilaisuus ja kerron tässä tilaisuudesta yleisölehterin näkökulmasta.

coat_of_armsuk-parliament

Mallia tilaisuuteen oli haettu toimintatavoista, joita noudatetaan yhdessä maailman vanhimmista parlamenteista eli Ison Britannian parlamentista. Tässä tilaisuudessa ”kruunun vallanmerkkien” –pöydän yhdellä sivulla oli istutettuna vaalipiirin kansanedustajaehdokkaat ja vastakkaiselle puolelle yrittäjäjärjestöjen riveistä kutsutut ”vastaväittäjät”.

parlamentti1

Pirkanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Pasi Mäkinen toivotti läsnäolijat tervetulleiksi ja avasi tilaisuuden. Tästä eteenpäin silinteripäinen seremoniamestari lattianpaukutuspaaluineen otti johdon ja tilaisuus pääsi varsinaisesti käyntiin. Yrittäjien joukosta neljä olivat valmistelleet pirkanmaalaiseen yleistilanteeseen soveltuvan keskusteluaiheen, jonka he kukin oman 15 min aikaslotinsa sisällä ensin alustivat ja lopulta aikaslotin päätteeksi vetivät yhteen toteutuneen keskustelun perusteella. Sääntönä keskustelulle oli se, että puheenvuoron sai hyppäämällä penkistä pystyyn vuoroa ”vaatimaan” ja puheenvuoronsa aikana ei ollut lupaa negatiivisuudelle eikä toisten tekemisen kommentoinnille. Tarkoituksena oli löytää uusia ja positiivisia keinoja saada Pirkanmaa ”lentoon”.

parlamentti5

parlamentti4

parlamentti6

Mikrofonille löytyi erinomaisesti kysyntää ja kommentit rönsyilivät paikalla olleen yleisön osoittaessa toisille kommenteille suosiotaan ja toisille taan pikemminkin ”pitkää nenää”. Kaiken kaikkiaan neljän valmistellun teeman jälkeen suoritettiin KAHOOT.it –äänestys ryhmätöiden aiheiden valitsemiseksi. Alun perin suunnitellun neljän sijasta fläppitauluihin ilmestyi peräti viisi aihetta:

  • Digitalisaatio
  • Oppisopimusjärjestelmä
  • Verotus
  • Pirkkalan lentokenttä
  • Työmarkkinajärjestelmä

parlamentti2

Kuten kuvasta näkyy, ryhmätöitä tehtiin innolla ja lennokkaan keskustelun saattelemana ryhmät tuottivat seuraavan näköiset ”lain taulut” yleisölle esitettäväksi.

parlamentti3
(klikkaa kuvaa zoomataksesi)

Siinäpä yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Sikäli kun näiden viiden kohdan osalta asiat etenevät seuraavalla hallituskaudella, niin edistystä olisi todella tapahtunut. Joka tapauksessa oheiset ”todisteet” vaalien alla esiintyneestä yhteisestä tahdosta tullaan säilyttämään Pirkanmaan Yrittäjien arkistoissa, jotta voimme sopivan ajan kuluttua tarkistaa, miten puheet ja teot ovat osuneet yksiin.

Tapauksesta raportoi

Aki Pitkäjärvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s